Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
344 beoordelingen

Ons uniek graszoden leggen 12-stappenplan

We geven u graag inzicht in onze wijze van graszoden leggen. Hiervoor hanteren wij een 12-stappenplan dat van een aantal graszoden een prachtig gazon maakt. Het begint met het verwijderen van de oude graszoden en het eindigt met een hoop waardevolle onderhoudstips!

1

Oude graszoden verwijderen

Mocht u zelf uw oude graszoden nog niet verwijderd hebben, dan kunnen wij dit voor u doen. Met een graszoden snijder wordt uw oude gazon secuur en gelijkmatig verwijderd. Benieuwd wat het verwijderen van uw graszoden door ons u kost? Vraag een offerte aan!

2

Afharken / frezen

Na het verwijderen van uw oude graszoden is het noodzakelijk om het gazon goed af te harken. Dit doen we om stukken graszoden die zijn blijven liggen te verwijderen én om de grond vast zo goed als gelijkmatig te harken. Soms is het noodzakelijk om de grond met een freesmachine los te maken als de grond erg hard is.

3

Bemesten van de ondergrond

Het bemesten van de ondergrond is het laatste wat we ter voorbereiding doen. Dit zorgt ervoor dat de graszoden sneller wortelen, waardoor de kans op uitdroging verminderd én uw gazon een natuurlijke, groene kleur geeft.

4

Walsen

Nu de grond grof afgeharkt is, gaan we door met het walsen van de grond. Het walsen van de grond geeft de graszoden een stevige ondergrond. Dit is uitermate belangrijk omdat u anders kans heeft dat er na aanleg kuilen ontstaan. Een goede voorbereiding is het halve werk!

5

Spannen van hoogtedraad

Stap 5 omvat het spannen van hoogtedraad. Dit is ter voorbereiding op de volgende stap, namelijk de egalisatie van de ondergrond. De hoogtedraad zorgt ervoor dat dit egaliseren zo gelijkmatig mogelijk gebeurd, zodat uw graszoden straks perfect liggen!

6

Egaliseren met waterpas

Met een grote waterpas kan de ondergrond nu geëgaliseerd worden. In vaktermen wordt dit ‘schaven’ van de ondergrond ook wel ‘afrijen’ genoemd. Dit egaliseren is belangrijk voor een strak gazon, dus ook hier gaan we voor kwaliteit. Eventuele voetstappen die er tijdens de legprocedure bij komen egaliseren we direct. Na het afrijen en walsen bent u verzekerd van een strak gazon en hoeft u niet bang te zijn voor kuilen, gaten of een oneffen maaihoogte achteraf. Na het afrijen harken we de grond nog lichtjes na.

7

Professionele aanleg graszoden

Eindelijk, het belangrijke voorbereidende werk is gedaan en we kunnen overgaan op het resultaat werk: het leggen van de graszoden. De graszoden worden op een professionele en secure manier perfect gelegd. De graszoden worden gelegd in de lengterichting van de kijkrichting en de naden worden geminimaliseerd.

8

Afsnijden van graszoden

Iedere graszoden rol wordt overlapt en in het midden door gesneden. Hierbij vallen de graszoden precies in elkaar en is de krulling van het begin en einde van de rol verwijderd. Dit voorkomt het opkrullen van de graszoden en draagt bij aan een strak gazon!

9

Insnijden van graszoden

Het insnijden van de graszoden gebeurt zoveel mogelijk aan de binnenkant van het gazon, de rand blijft hierdoor stevig. Er worden zoveel mogelijk lange stukken graszoden gelegd om het aanhechten sneller te laten verlopen én voor een mooiere kijk.

10

Gazon walsen

Nu de graszoden er strak in liggen is het uitermate belangrijk om er direct overheen te walsen. Met het walsen van de graszoden drukken we de lucht onder het gras uit waardoor het gras dichter op het zand komt te liggen en dus sneller wortelt. Resultaat voor u? Een nog groener gazon!

11

Oplevering met de klant

Het leukste gedeelte wat ons betreft: de oplevering met u, de klant! U kunt vanaf nu gaan genieten van uw gazon (nog even voorzichtig met lopen of voetballen: lees onze onderhoudstips) en wij zijn tevreden omdat u tevreden bent!

12

Onderhoudstips

U krijgt van ons na oplevering waardevolle onderhoudstips mee om ervoor te zorgen dat de graszoden zo goed mogelijk wortelen, zodat u nog lang van uw nieuwe gazon kunt genieten!

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?