Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
347 beoordelingen

Groen gras: expert tips

Groen gras, dat is niet vanzelfsprekend. Misschien is het spreekwoord “Het gras is groener bij de buren” wel letterlijk van toepassing op u. Om uzelf te verzekeren van natuurlijk, donker groen gras waarvan de buren versteld zullen staan zijn op het internet een hoop tips te vinden. Maar wat zijn nu de belangrijkste tips en geheimen tot een gazon met donker, groen gras? Wij als graszoden experts zijn van mening dat er zes ‘geheimen’ zijn die leiden tot groen gras

Groen gras: onze zes ‘geheimen’

#1 De juiste grassoort(en)

Groen gras begint bij het kopen van goed gras dat past bij de klimaat omstandigheden. Wilt u gaan werken met graszaden? Dan is het slim om een paar graszaden door elkaar te gebruiken om te profiteren van de sterke punten van iedere zaadsoort. Wilt u graszoden gaan gebruiken? Laat u dan adviseren door graszoden experts welke graszoden leiden tot groen gras!

#2 Test uw grond op stikstof, fosfor en PH waarden.

Groen gras heeft een gezonde bodem nodig. U kunt je grond met een test-kit (verkrijgbaar op internet en bij tuincentra) testen op allerlei waarden om erachter te komen of het essentiële voedingsstoffen mist. Ook de voedingsstoffen die missen zijn overal verkrijgbaar. Wéér een stapje dichterbij gezond, groen gras.

#3 Geef liever minder vaak maar meer water in één keer.

Uiteraard heeft dit met de weersomstandigheden te maken, maar voor groen gras is het verstandig om tijdens droge perioden ongeveer 2 keer per week veel water te sproeien. Dit geeft meer kans op groen gras dan elke dag een beetje sproeien. Het duurt namelijk even voordat het water diep genoeg de grond in trekt om de wortels te bereiken.

#4 Maai uw gazon 1 dag na het water geven.

Méér kans op groen gras krijgt u ook als u uw gazon een dag na het bewateren maait. Het gras is zo in staat om sneller te herstellen van de maaibeurt, wat het bruin worden van de topjes kan voorkomen.

#5 Maai uw gras nooit te kort!

Te kort gras is namelijk minder bestendig tegen droogte en vorst. Maai uw gras als het rond de 10 cm is terug tot de 6 a 7 cm. Groen gras is dichterbij als u het rond deze lengte houdt!

#6 Belucht uw gazon minimaal 2 keer per jaar.

Groen gras heeft voedingsstoffen, lucht en water nodig. Deze ingrediënten kunnen makkelijker naar de wortels als u minimaal 2 keer per jaar het gazon belucht. Dit houdt in dat u kleine gaatjes in het gazon maakt.

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?