Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
343 beoordelingen

Wanneer graszoden leggen?

Wanneer kunt u uw graszoden het beste laten leggen? Daar kunnen we vrij kort over zijn: heel het jaar door, behalve bij vorst of sneeuw. Tijdens periodes van vorst is het ten eerste niet mogelijk om de graszoden te leveren. Niet alleen úw grond maar ook de grond bij de leveranciers zijn dan bevroren, wat de levering van graszoden niet mogelijk maakt. Mochten de graszoden toch geleverd kunnen worden, dan bemoeilijkt de vorst het versnijden van de graszoden en het donkere weer het groeiproces.

Wanneer-graszoden-leggen-Geerts-Groenendaal-Hoveniers

Wanneer graszoden leggen? Dit is de beste tijd…

De beste tijd voor het leggen van graszoden is wanneer de lichtomstandigheid, vochtomstandigheid en warmte optimaal zijn. U raadt het misschien al: dat is in het voorjaar (april/mei) en de nazomer (augustus/september). Wanneer u in deze periode uw graszoden laat leggen, dan bent u verzekerd van het beste resultaat. Zeker als u het door ons laat leggen. Wij raden u aan om het in het voorjaar te leggen, dan kunt u er ook nog eens heel de zomer van genieten!

Wat als ik mijn graszoden net gelegd heb en het gaat vriezen?

Geen paniek, graszoden zijn prima bestand tegen sneeuw of vorst meteen na het leggen. De graszoden zullen wel bevriezen, maar bij warmer weer groeien de wortels weer door. Zoals eerder gezegd is het in het najaar / de winter minder slim om graszoden te leggen omdat er dan naast de kou ook minimaal licht is. Graszoden hebben net als wij licht nodig. Veel schaduw bemoeilijkt het groeiproces waardoor de kwaliteit niet optimaal zal zijn.

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?