Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
343 beoordelingen

Hoelang gaat kunstgras mee?

Veel mensen kiezen voor kunstgras, omdat het onderhoudsvriendelijk is. U hoeft kunstgras namelijk niet te maaien, te bemesten, of te besproeien. Voordat u investeert in een mooi kunstgrasgazon vraag u zich misschien wel af hoelang kunstgras meegaat. Op deze pagina leggen we uit wat de levensduur van kunstgras is en hoe u deze kunt verlengen.

Wat-kost-kunstgras-Geerts-Groenendaal-Hoveniers

Levensduur kunstgras

Hoelang kunstgras meegaat is, uiteraard, afhankelijk van de kwaliteit van het kunstgras, het type gras en hoe intensief het gebruikt wordt. Hier is daarom niet een precies getal op te plakken.

Wel kunt u ervan uitgaan dat kunstgras minimaal 10 jaar meegaat. Daarom geven we bij Geerts & Groenendaal 10 jaar garantie op het kleurbehoud van de kunstgrasmat.

Houd met de keuze van kunstgras altijd rekening met hoe intensief het gebruikt gaat worden. Zo wordt een kunstgrasveld voor hockey veel intensiever gebruikt dan een veld voor normaal tuingebruik. Ook als u jonge kinderen heeft, dan krijgt uw kunstgras veel te verduren. In die gevallen adviseren we om voor kunstgras van hogere kwaliteit te kiezen.

Ook het onderhoud van kunstgras heeft invloed op hoelang uw kunstgrasveld meegaat. Met regelmatig onderhoud heeft u optimaal profijt van uw gazon.

Levensduur kunstgras verlengen

Door kunstgras goed te onderhouden kunt u dus zo lang mogelijk van uw gazon genieten. We adviseren daarom het volgende.

  • Houd uw kunstgras schoon. We raden aan om regelmatig takken, bladeren en zaden te verwijderen met een harde bezem. Dit voorkomt dat onkruid gaat groeien. Daarnaast gaat het kunstgras weer mooi rechtop staan.
  • Strooi één keer per jaar een beetje kwartszand over uw kunstgras. Tijdens de aanleg verdelen we kwartszand over het kunstgras. Na verloop van tijd zakt dit weg. Daarom adviseren we om eenmaal per jaar kwartszand bij te strooien en het gras op te borstelen.

Zoals u leest, valt het onderhoud van kunstgras reuze mee. Heeft u nog meer vragen over kunstgras, dan zijn de volgende pagina’s ook interessant voor u.

Wij, Geerts & Groenendaal, leggen al meer dan 10 jaar kunstgras naar grote tevredenheid. Buiten een straal van 35 kilometer rondom Sint-Michielsgestel rekenen we geen transportkosten. We bieden persoonlijke service en afspraak is afspraak. Woont u in de buurt? Bezoek dan zeker eens onze showtuin. Bekijk hieronder projecten die we hebben uitgevoerd of vraag direct een offerte aan.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?