Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
344 beoordelingen

Wanneer kunstgras leggen?

Wanneer kunstgras leggen

Wil jij ook genieten van het hele jaar mooi gras in tuin? En verlies je liever geen tijd aan het maaien van gras, of het verwijderen van groene vlekken uit kleding? Bekijk dan eens de opties om kunstgras te laten leggen. Kunstgras is makkelijk te onderhouden, ziet er altijd mooi uit en voelt zacht aan. Maar wanneer mag je kunstgras precies leggen? Hoewel daar veel vragen over ontstaan, is het antwoord simpel.

Kunstgras leggen mag bijna altijd

Er bestaat een mythe waarin gezegd wordt  dat kunstgras alleen op een zonnige dag aangelegd kan worden. Dit is niet helemaal waar. Kunstgras kan tijdens milde omstandigheden bijna altijd aangelegd worden. In de volgende gevallen is het slimmer om de aanleg van kunstgras even uit te stellen:

  • Bij vorst. Wanneer de grond bevroren is, is het niet verstandig om kunstgras aan te leggen. Het is namelijk moeilijk om de grond egaal te krijgen wanneer het bevroren is.
  • Bij hevige regenval. Een kleine bui vormt geen belemmering voor het aanleggen van kunstgras, maar een hevige stortbui maakt het moeilijker. Het verlijmen van het kunstgras wordt met hevige regenval moeilijk. Er mag geen lijm op de vezels vast komen te zitten en de matten moeten goed aan elkaar verlijmd kunnen worden. Stel het leggen van kunstgras daarom liever een dagje uit als er sprake is van hevige regenval.

Welk type kunstgras is geschikt voor mijn tuin?

Er bestaan veel verschillende soorten kunstgras. Zo is er kunstgras voor de sportieveling, gras dat minder snel slijt bij veelvuldig gebruik. Je kunt zelfs voor gekleurd kunstgras kiezen om jouw voetbalveld op te fleuren. Daarnaast is er gras voor gebruik in eigen tuin. In onze showtuin kunt u de verschillende soorten kunstgras van dichtbij komen bekijken. Zo kunt  u precies zien welk kunstgras het beste in uw tuin past.

Hoe lang blijft kunstgras mooi?

Kunstgras gaat jarenlang mee. Wij bieden u zelfs 10 jaar garantie op het door ons aangelegde kunstgras. Zo hoeft u de komende 10 jaar geen zorgen te maken, en kunnen we u bij vragen over het onderhoud of schoonmaken altijd te woord staan. Ook benieuwd of kunstgras iets voor uw tuin is? Bekijk dan de pagina kunstgras laten leggen of bezoek onze showtuin.

Heeft u nog meer vragen over kunstgras. Lees dan ook de volgende blogposts.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?