Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
344 beoordelingen

Kunstgras en vorst: onderhoud en gebruik

Wanneer kunstgras leggen

Hoewel de winters de afgelopen jaren mild zijn, kan het toch nog steeds streng vriezen. Hoe staat het ervoor met uw kunstgras in de winter? Kan het (extreem) koude temperaturen goed aan, en mag u er op lopen in de winter? Wij leggen het graag uit!

Kunstgras kan zeer goed tegen vorst

Geen zorgen: ons kunstgras kan zeer goed tegen zeer lage temperaturen. Het bevriest niet, beschadigt niet en ziet er na de winter net zo mooi uit als daarvoor. Kunstgras is bestand tegen tempraturen van +50 graden tot -50 graden Celsius.

Kunstgras in de winter: mag ik erover lopen als het gevroren heeft?

We krijgen regelmatig de vraag:  “Mag je op kunstgras als het vriest?”.  Ook in de winter mag u gewoon over het kunstgras lopen. Toch is het verstandig om eerst te bekijken hoe het kunstgras eruit ziet. Is er een stevige ijs of sneeuwlaag ontstaan op uw kunstgras? Dan is het beter om er niet op te lopen. Het kunstgras kan bij extreme temperaturen namelijk stugger worden. Als u er dan toch op loopt, kunnen de grasvezels beschadigen.

Hoe haal ik sneeuw of ijs van mijn kunstgras af?

Wanneer het stevig heeft gesneeuwd kunt u uw tuin sneeuwvrij maken. Ook de bovenste laag van het kunstgras mag sneeuwvrij gemaakt worden. Doe dit met een plastic schep of sneeuwschuiver. Gebruik liever geen metalen sneeuwschuiver, want deze kan het gras namelijk eerder beschadigen.

Let op: probeer ijzel nooit te verwijderen! IJzel vormt zich om de grassprieten heen, waardoor er een laagje ijs ontstaat. Laat dit gewoon zitten, het smelt vanzelf. Wilt u het gras toch helemaal sneeuw en ijzelvrij maken? Gebruik dan een klein beetje zout nadat u de bovenste sneeuwlaag heeft verwijderd. Gebruik maar een klein beetje, anders blijft het zout in het kunstgras liggen.

Wilt u graag meer informatie over tuinieren in de winter? Lees dan ook onze blogposts planten beschermen tegen de vorst en het winterklaar maken van de moestuin.

Voor eigenaren van kunstgras hebben we ook nog de volgende interessante artikelen geschreven: kunstgras en extreme weersomstandigheden, het onderhouden van kunstgras en creatief met kunstgras.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?