Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
344 beoordelingen

Gazon bemesten?

Uw gazon bemesten is hetzelfde als uzelf van de juiste voedingsstoffen voorzien, onmisbaar. Een gazon krijgt gedurende een jaar veel te verduren aan bijvoorbeeld maaien, betreden, weersomstandigheden en meer. Bemest uw gazon dus goed om te zorgen voor een sterk, gezond gazon.

Gazon-bemesten-Geerts-Groenendaal-Hoveniers

Gazon bemesten: alles wat u moet weten…

Het groeiseizoen van gras loopt van april t/m augustus. In die periode is het belangrijk om uw gazon regelmatig te bemesten. We raden u aan om uw gazon minimaal 3 keer te bemesten in deze periode, maar liefst wat vaker.

U bemest uw gazon door het met mest te bestrooien. Doet u het 3 keer, houdt dan de volgende tijden aan:

1

Eerste stap

Bemest uw gazon de eerste keer rond maart/april. Is het in maart al erg goed weer, dan doet u het in maart. Het gras heeft rond deze tijd extra voedingsstoffen nodig, omdat het weer wil gaan groeien.

2

Tweede stap

In juni/juli dient u voor de tweede keer uw gazon te bemesten. Uw gazon is zodoende goed klaar voor de zomer. We raden aan om tijdens deze bemesting organische meststof te gebruiken.

3

Derde stap

De laatste gazon bemesting vindt plaats in september/oktober. Er is speciale organische meststof voor het najaar die u hier perfect voor kunt gebruiken. Deze zorgt er mede voor dat mosvorming, wat in oktober veel voorkomt, wordt afgeremd.

Tip: Heeft u een groot gazon? Gebruik dan een strooikarretje, dit verdeeld gemakkelijk de meststoffen gelijkmatig over uw gazon! Ook handig voor het bijzaaien van uw gazon.

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?