Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
344 beoordelingen

Graszoden leggen?

Een mooie tuin is niet compleet zonder een gezond, duurzaam en strak aangelegd gazon. Een gazon is niet alleen heel fijn met kinderen, het maakt de tuin optisch ook nog eens veel groter. Helaas wordt te vaak te makkelijk gedacht over het leggen van graszoden en het onderhoud daarvan. Graszoden leggen op een duurzame, professionele manier vereist veel voorbereiding en de juiste technieken en gereedschappen.

Graszoden leggen met ons uniek 12-stappenplan

Veel tuinliefhebbers geven de voorkeur aan graszoden leggen boven gras inzaaien. Het geeft direct resultaat en het heeft een grotere kans van slagen. Naast dat u wellicht twijfelt tussen het leggen van graszoden en het inzaaien van gras, is het ook belangrijk om te beslissen of u de graszoden laat leggen of dit zelf doet. We leggen u graag uit hoe graszoden leggen in zijn werk gaat, waarna u zelf kunt bepalen of u dit zelf gaat doen of het liever uitbesteed.

Graszoden leggen ’12-stappenplan’

Geerts & Groenendaal Hoveniers werkt volgens een uniek ‘Graszoden leggen 12-stappenplan‘. Het wat, hoe en waarom van graszoden leggen wordt in dit 12 stappenplan stap voor stap uitgelegd en dit is dan ook de manier van werken die wij gebruiken bij onze tevreden klanten.

Graszoden leggen: expert tips

Gaat u na het lezen van ons ‘graszoden 12-stappenplan’ zelf uw graszoden leggen en laat u het niet aan de experts over? Dat mag! Dan willen wij als gazon liefhebbers natuurlijk wel dat u dat zo goed en netjes mogelijk doet, zodat er een strak en duurzaam, groen gazon ligt.

We geven u graag nog wat tips mee omtrent het graszoden leggen:

  • Een goede voorbereiding voor het daadwerkelijk leggen van gras is essentieel. Bereid uw grond op de juiste manier voor. Hoe u dat doet leest u in ons ‘graszoden 12-stappenplan’ op de homepage!
  • U dient direct na de levering van de graszoden het gras te gaan leggen. Waarom is dit zo belangrijk? Doet u dit niet dan ontstaat broei, wat de gezondheid van de graszoden sterk doet verminderen. Resultaat: een minder groen en duurzaam gazon.
  • Kunt u de graszoden écht niet meteen leggen na levering? Geen paniek. Rol de graszoden dan uit op een verhard terrein en houd ze goed vochtig!
  • Begin met leggen aan de rechte kant van u uw gazon.
  • Leg de graszoden strak tegen elkaar aan.
  • Druk de naden van de graszoden goed aan met uw hand (of een hark) zodat de wortels goed de grond raken.
  • Moet u stukken gras afsnijden bij rondingen of bomen die in de weg staan? Gebruik een broodmes!

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?