Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
308 beoordelingen

Ondergrond kunstgras

De ondergrond van uw kunstgras gazon is wellicht belangrijker dan het kunstgras zelf. Waarom? Omdat de ondergrond bepaalt hoe strak het kunstgras gelegd kan worden en hoe goed het bijvoorbeeld water doorlaat na het leggen. De ondergrond van uw kunstgras gazon moet egaal, waterdoorlatend en stabiel zijn.

Ondergrond kunstgras: wat kan er allemaal?

Er zijn meerdere typen ondergronden geschikt voor kunstgras. Veelal wordt kunstgras gelegd op een zand ondergrond of een verharde ondergrond bij intensief gebruik.

Kunstgras op zand ondergrond
De meest toegepaste ondergrond is een zand ondergrond. Hierbij wordt ongeveer 10 tot 15 centimeter geel cunetzand (sratenmakerszand) aangevoerd, dit is afhankelijk van uw bodem. Is uw bodem slecht waterdoorlatend, dan zal er een iets dikkere laag cunetzand als ondergrond aangebracht worden. Vervolgens wordt de grond goed aangetrild en uitgevlakt zodat alle lucht eruit gaat. Dit verminderd de kans op verzakken. Wilt u nog minder kans op uitzakken? Neem dan een stevigere fundering van bijvoorbeeld puin of zandcement.

Kunstgras op verharde ondergrond
Een verharde ondergrond is logischerwijs steviger dan een zand ondergrond en kan dus zwaarder belast worden. Hierbij wordt gebroken puin als ondergrond gebruikt, dat ook voor wegen en opritten wordt ingezet. Vervolgens wordt op het gebroken puin een tweede laag van zand aangebracht. De ondergrond van gebroken puin is tussen de 8 en 15cm dik en de zand afwerklaag tussen de 2 en 4 centimeter.

Naast gebroken puin als verharde ondergrond worden soms ook lavastenen gebruikt op dakterrassen en balkons omdat dit wat lichter is en dus minder belasting op het balkon of dakterras veroorzaakt.

Dempingsplaat
Een dempingsplaat als extra ondergrond is ideaal wanneer u het kunstgras bijvoorbeeld gebruikt als speelveldje. Het is namelijk zachter als uw kinderen vallen. Ook is een dempingsplaat aan te raden wanneer u kunstgras op een balkon aanlegd, ter bescherming van de ondervloer.

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?