Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
332 beoordelingen

Ondergrond kunstgras

Wat moet je onder kunstgras leggen? Er zijn meerdere typen ondergronden geschikt voor kunstgras. Om de juiste kunstgras ondergrond te kiezen, is het allereerst belangrijk om te kijken wat u nu voor ondergrond heeft. Ook is het belangrijk te weten hoe intensief u uw tuin gaat gebruiken.  Wilt u speeltoestellen op uw kunstgras gazon laten installeren?  Veelal wordt kunstgras gelegd op een zand ondergrond of een verharde ondergrond bij intensief gebruik.

Kunstgras ondergrond

Ondergrond kunstgras: wat kan er allemaal?

Kunstgras op zand ondergrond

De meest toegepaste ondergrond is een zand ondergrond. Welk zand voor kunstgras gebruiken jullie? Dit is een vraag die we vaak horen. Als ondergrond kunt u geen normaal zand gebruiken.

We voeren ongeveer 10 tot 15 centimeter geel cunetzand (sratenmakerszand) aan afhankelijk van uw bodem. Is uw bodem slecht waterdoorlatend, dan zal er een iets dikkere laag cunetzand als ondergrond aangebracht worden. Vervolgens wordt de grond goed aangetrild en uitgevlakt zodat alle lucht eruit gaat. Dit vermindert de kans op verzakken. Wilt u nog minder kans op uitzakken? Neem dan een stevigere fundering van bijvoorbeeld puin of zandcement.

Kunstgras ondergrond van zandcement (stabilisé)

Zand mengen met cement zorgt voor een extra stevige en stabiele ondergrond. Deze  fundering kan zwaarder belast worden en leidt niet tot verzakkingen.

Kunstgras ondergrond van brekerszand

Brekerszand is zand is gemalen met grind. Vaak wordt brekerzand gebruikt wanneer u uw tuin matig tot intensief gebruikt. We kiezen dit dus vaak wanneer klanten kinderen hebben die vaak in de tuin ravotten.

Kunstgras op verharde ondergrond

Een verharde ondergrond is nog steviger dan de bovenstaande oplossingen en kan nog zwaarder belast worden. Hierbij wordt gebroken puin als ondergrond gebruikt, dat ook voor wegen en opritten wordt ingezet. Vervolgens wordt op het gebroken puin een tweede laag van zand aangebracht. De ondergrond van gebroken puin is tussen de 8 en 15cm dik en de zand afwerklaag tussen de 2 en 4 centimeter. Een verharde ondergrond leggen we als het kunstgras intensief gebruikt gaat worden, bijvoorbeeld voor sporten.

Naast gebroken puin als verharde ondergrond worden soms ook lavastenen gebruikt op dakterrassen en balkons omdat dit wat lichter is en dus minder belasting op het balkon of dakterras veroorzaakt.

Dempingsplaat

Een dempingsplaat als extra ondergrond is ideaal wanneer u het kunstgras bijvoorbeeld gebruikt als speelveldje. Het is namelijk zachter als uw kinderen vallen. Ook is een dempingsplaat aan te raden wanneer u kunstgras op een balkon aanlegt, ter bescherming van de ondervloer.

Bent u benieuwd hoe wij kunstgras leggen? Bekijk dan ons stappenplan voor het leggen van kunstgras.

 

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?