Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
332 beoordelingen

Kunstgras en extreme weersomstandigheden

Wanneer kunstgras leggen

Het weer in Nederland blijft maar schommelen. Zo genieten we nu van heerlijk warme zomerdagen, maar kan het volgende week goed onweren. Voor ons niet altijd prettig, maar hoe zit dat met uw kunstgras? Kan kunstgras tegen extreme weersomstandigheden?

Wordt kunstgras heet in de zon?

Kunstgras kan op warme, zonnige dagen in de zomer heter worden dan natuurlijk gras, zeker als de zon er urenlang op schijnt. De temperatuur van kunstgras kan dan oplopen tot zo’n 40 graden Celsius. Dit is redelijk heet aan uw voeten, maar niet zo heet dat uw voeten zullen verbranden. Mocht u het gras echter te warm vinden om comfortabel op te lopen, dan kunt u het op warme dagen even sproeien. De temperatuur is geen probleem trouwens voor het kunstgras zelf. Het kunstgras zal niet verbranden of verkleuren.

Kunstgras en veel regen

Ook regen heeft weinig invloed op kunstgras, zolang er maar geen plasvorming ontstaat op het gazon. Blijft het water te lang op een plek liggen? Dan kan algvorming ontstaan. Om dit te voorkomen kunt u zorgen voor een goed afwateringssysteem, zo loopt het water makkelijk weg.

Vorst en kunstgras

Een van de vele voordelen van kunstgras is dat het gras zelfs bij 20 graden vorst niet bevriest. Bij extreme vorst kan er een ijslaagje ontstaan om de vezels van het gras, maar dat is geen probleem. De vezels zijn erg sterk, en het laagje ijs wordt vanzelf afgebroken. Zodra ijs en sneeuw verdwenen zijn, komt er weer een prachtig groen gazon tevoorschijn. Lees ook onze blogpost over kunstgras en vorst voor meer informatie over kunstgras in de winter.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn kunstgras het hele jaar mooi blijft?

Hoewel kunstgras erg onderhoudsvriendelijk is, zijn er toch een paar dingen die u kunt doen om het gras langer mooi te houden. Wanneer het gras intensief is gebruikt en daardoor is platgelopen, kunt u het met een bezem opborstelen. U mag het gras 2 keer per jaar besproeien met anti-alg of biomos. Zo voorkomt u de groei van alg en mos. Wilt u er zeker van zijn dat uw kunstgras zo lang mogelijk mooi blijft? Lees dan ons blog over het onderhouden van kunstgras.

Persoonlijk advies over uw kunstgras
Heeft u nog geen kunstgras en bent u geïnteresseerd in kunstgras in uw tuin? Bekijk dan onze dienstenpagina over het aanleggen van kunstgras. Wij staan u graag te woord, en geven u graag advies over het onderhouden van uw kunstgras.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?