Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
344 beoordelingen

Kunstgras onderhouden? Dat doet u zo!

Kunstgras showtuin Geerts & Groenendaal Sint Michielsgestel

Nooit meer het gras maaien, sproeien of tegen dorre plekken aankijken: kunstgras is de ideale oplossing voor iedereen die graag van een groen gazon geniet. Hoewel kunstgras onderhoudsarm is, moet het toch af en toe onderhouden worden. Hoe onderhoud je kunstgras? Wij geven u in deze blogpost de beste  5 tips voor het onderhoud van kunstgras.

Borstel het kunstgras af en toe

Spelen uw kinderen graag op het kunstgras of bent u zelf ook regelmatig in de tuin te vinden? Dan kan het kunstgras platgelopen worden. Zodra u ziet dat het gras ‘plat’ is, kunt u het opborstelen met een bezem. Zo ziet uw gazon er weer netjes uit.

Besproei het kunstgras met anti-alg of biomos

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat algen en mos tussen uw kunstgras groeien. Om dit te voorkomen kunt u 2 keer per jaar met anti-alg of biomos sproeien. Vooral het gebruik van biomos heeft veel voordelen. Verdun biomos met water en sproei of giet het over het gras. Wacht rustig af, u hoeft niet te schrobben. Na een uur sproeit u het kunstgras weer met water, waarna uw gras er weer mooi groen uitziet.

De tuinslang tegen ongelukjes

Ongelukjes komen nu eenmaal voor: uw huisdier heeft zijn behoefte gedaan op het gras of u laat een glas wijn vallen. Gelukkig is kunstgras eenvoudig schoon te maken. De tuinslang doet wonderen. Eventueel kunt u een scheutje azijn gebruiken om indringende geuren te voorkomen.

Kunstgras onderhouden in de herfst: bladeren verwijderen

Vooral in de herfst vliegen de vallende bladeren ons om de oren. Deze kunt u eenvoudig verwijderen met een bladblazer of met de bladhark.

Barbecueën op kunstgras? Liever niet!

Met mooi weer gaan veel mensen barbecueën. Let er echter wel op dat kunstgras niet tegen hete voorwerpen kan. Een barbecue houden op kunstgras is dus geen goed idee. Let ook op met sigaretten peuken, tin of benzine. Als het gras in contact komt met deze producten kan het wegsmelten.

Uw kunstgras ziet er weer fantastisch uit nadat u het onderhouden heeft met onze tips! Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Geerts & Groenendaal Hoveniers is u eveneens graag van dienst voor het leggen van kunstgras.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?