Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
343 beoordelingen

Kunt u een zwembad op kunstgras zetten?

Zwembad op kunsgras

Als het lekker warm is, dan kan het heerlijk zijn om in de tuin een zwembadje voor uw kinderen of uzelf op te zetten. Als u op deze pagina terecht bent gekomen, vraagt u zich waarschijnlijk af of u een zwembad op uw kunstgras kunt plaatsen. Ja hoor, dit is geen enkel probleem. Wij leggen in deze blogpost uit waarom dit geen probleem is. Ook vertellen we waar u op moet letten als u een zwembad op een kunstgrasgazon zet.

Kunstgras onder zwembad: geen probleem

In tegenstelling tot natuurlijk gras, heeft kunstgras geen zon of water nodig. Ook de belasting van een zwembad is geen probleem voor kunstgras. U kunt daarom zonder zorgen een zwembad voor langere tijd op kunstgras laten staan.

Wel zult u zien dat nadat u het zwembad heeft verwijderd, het kunstgras plat is geworden. Door met een harde bezem het kunstgras op te borstelen, is dit zo weer verholpen. Als u het zwembad maanden achter elkaar op kunstgras laat staan, dan is het mogelijk dat de vezels van het kunstgras veerkracht verliezen. Dit is ook afhankelijk van de kwaliteit van het kunstgras. Een paar weken een zwembad op een kunstgrasveld laten staan, zal echter nooit een probleem zijn. Ook hoeft u niet bang te zijn dat er een kleurverschil ontstaat als een zwembad voor langere tijd op uw gazon staat.

Ook hoeft u niet te vrezen dat chloor in het zwemwater uw kunstgras zal aantasten. In principe absorbeert kunstgras geen andere stoffen.

Let op met het legen van uw zwembad

Waar u wel op moet letten, is het legen van uw zwembad. We raden aan om dit geleidelijk te doen en niet in één keer. Kunstgras kan namelijk ongeveer 60 liter per minuut per vierkante meter afvoeren. Als er meer water in één keer over uw kunstgras wordt geleegd, dan bestaat de kans dat uw kunstgras gaat ‘drijven’, omdat het water niet snel genoeg in de grond kan trekken.

Kunstgras rondom uw zwembad


Ook voor rondom een ingegraven zwembad is kunstgras, eventueel in combinatie met houten vlonders zoals u hierboven ziet, een uitstekende keuze. Op een warme dag in de volle zon kan de temperatuur van kunstgras wel oplopen tot 40 graden. Dit is weliswaar heet, maar niet zo heet dat uw voeten zullen verbranden. Ook voor het kunstgras is deze temperatuur geen probleem.

Heeft u kunstgras of wilt u kunstgras gaan leggen? Dan vindt u de volgende informatie vast ook interessant.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?