Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
308 beoordelingen

Kunstgras leggen in de zomer

Kunstgras laten leggen in de zomer

Is jouw tuin toe aan een nieuw gazon? Dan kun je ervoor kiezen kunstgras aan te laten leggen. Kunstgras heeft zeer weinig onderhoud nodig, ziet er altijd mooi uit, gaat minimaal 10 jaar mee en is kind en diervriendelijk. Maar kun je kunstgras leggen in de zomer,  of is het beter om dit te vermijden?

Kunstgras leggen in de zomer: het kan!

Het leggen van kunstgras kan eigenlijk het hele jaar door, maar ieder seizoen heeft zijn voor en nadelen. Zo is de grond tijdens de winter erg hard, en tijdens de zomer juist erg droog. Toch kan kustgras prima gelegd worden tijdens de zomerperiode en zorgen wij voor het perfecte gazon. Hoe we dat doen leggen we graag uit.

kunstgras leggen in de zomer

De voorbereiding

Voordat we met het kunstgras aan de slag kunnen zorgen we voor een goed begin. We verwijderen grasmatten en zorgen dat het grondoppervlak keurig recht is. Het kan zijn dat je liever de hele tuin een goede make over geeft, in plaats van alleen het gazon. Geen probleem! Wij kunnen de tuin volledig leeg maken, waarna we de tuin samen opnieuw kunnen ontwerpen. We houden hierbij rekening met al jouw wensen en zorgen voor een prachtige schets.

Is de tuin er klaar voor? Dan snijden we de kunstgras matten op maat. We meten uit hoe de banen het best gelegd kunnen worden voor een optimaal resultaat.

We bevestigen het kunstgras

We leggen na de voorbereiding en het snijden het kunstgras lap voor lap. We gebruiken bevestigingspennen om het kunstgras op zijn plek te houden. Daarna gaan we aan de slag met het verlijmen. Zo zorgen we dat het kunstgras goed en stevig blijft liggen en niet verschuift. Na het leggen van het kunstgras strooien we het gras in met instrooizand. Dit zand zorgt ervoor dat het gras niet meer uitzet of krimpt door de warme of koude temperaturen.

De kers op de taart

Nadat het kunstgras is aangelegd zorgen we voor een perfecte afwerking. We ruimen de tuin netjes op zodat je direct kunt genieten van het nieuwe gazon. Daarnaast geven we tips over het onderhoud van het kunstgras en onze 10 jarige garantie. Zo zorgen we ervoor dat je jarenlang kunt genieten van de nieuwe tuin.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw tuin? Neem dan contact met ons op en breng een bezoekje aan onze showtuin.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?