Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
344 beoordelingen

Kunstgras leggen in de zomer

Kunstgras laten leggen in de zomer

Is uw tuin toe aan een nieuw gazon? Dan kun je ervoor kiezen kunstgras aan te laten leggen. Kunstgras heeft zeer weinig onderhoud nodig, ziet er altijd mooi uit en gaat minimaal 10 jaar mee. Ook is kunstgras zowel kind- als diervriendelijk. Bovendien hoeft u gras nooit te besproeien. Maar kunt u kunstgras leggen in de zomer,  of is het beter om dit te vermijden?

Kunstgras leggen in de zomer: het kan!

Het leggen van kunstgras kan eigenlijk het hele jaar door, maar ieder seizoen heeft zijn voor- en nadelen. Zo is de grond tijdens de winter erg hard, en tijdens de zomer juist erg droog. Toch kan kustgras prima gelegd worden tijdens de zomerperiode en zorgen wij voor het perfecte gazon. Hoe we dat doen leggen we graag uit.


Onze showtuin in Sint-Michielsgestel

De voorbereiding voor het leggen van kunstgras

Voordat we met het kunstgras aan de slag kunnen, zorgen we voor een goed begin. We verwijderen bestaande grasmatten en zorgen dat het grondoppervlak keurig recht is. Het kan zijn dat u liever de hele tuin een goede make over geeft, in plaats van alleen het gazon. Geen probleem! Wij kunnen de tuin volledig leeg maken, waarna we de tuin samen opnieuw kunnen ontwerpen. We houden hierbij rekening met al uw wensen en zorgen voor een prachtige schets.

Is de tuin er klaar voor? Dan snijden we de kunstgrasmatten op maat. We meten uit hoe de banen het best gelegd kunnen worden voor een optimaal resultaat.

We bevestigen het kunstgras

We leggen na de voorbereiding en het snijden het kunstgras lap voor lap. We gebruiken bevestigingspennen om het kunstgras op zijn plek te houden. Daarna gaan we aan de slag met het verlijmen. Zo zorgen we dat het kunstgras goed en stevig blijft liggen en niet verschuift. Na het leggen van het kunstgras strooien we het gras in met instrooizand. Dit zand zorgt ervoor dat het gras niet meer uitzet of krimpt door de warme of koude temperaturen.

De kers op de taart

Nadat het kunstgras is aangelegd, zorgen we voor een perfecte afwerking. We ruimen de tuin netjes op zodat u direct kunt genieten van het nieuwe gazon. Daarnaast geven we tips over het onderhoud van het kunstgras en onze 10 jarige garantie. Zo zorgen we ervoor dat u jarenlang kunt genieten van de nieuwe tuin.

We krijgen vaak de vraag tot slot of kunstgras warm wordt in de zomer. Nieuwe, kwalitatief kunstgras wordt uiteraard warm als het buiten warm is, maar absoluut niet zo heet dat u eraan kunt verbranden. Ook hoeft u niet bang te zijn dat het kunstgras zal smelten.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw tuin? Neem dan contact met ons op en breng een bezoekje aan onze showtuin.

Wilt u graag meer informatie over kunstgras? Lees dan de volgende artikelen.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?