Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
347 beoordelingen

Welk kunstgras kiezen: hoe kies ik de juiste soort?

Kunstgras showtuin Geerts & Groenendaal Sint Michielsgestel

Kunstgras is razendpopulair geworden. De keuze voor kunstgras heeft dan ook veel voordelen. Zo blijft uw gazon altijd mooi groen, hoeft u niet te maaien en bespaart u veel tijd op het onderhouden van uw gazon. Ook hoeft u kunstgrasgazon niet te sproeien, wat een groot voordeel kan zijn in een droge zomer. Er zijn echter zoveel verschillende soorten kunstgras, dat het moeilijk is om het juiste soort kunstgras voor uw tuin te kiezen. Met onze tips kom je echter al een heel eind:

Kunstgras kiezen: kies voor kwaliteit

Er zijn veel verschillende soorten kunstgras. De dichtheid, kwaliteit, grootte, vorm en kleursamenstelling van kunstgras maakt veel verschil. Voordat u kunstgras aanschaft is het daarom belangrijk om na te denken over het volgende:

Wordt het kunstgras intensief gebruikt, of wordt er bijna niet op gelopen?

Het is verstandig kunstgras van hoge kwaliteit te kiezen als er intensief op gelopen of gespeeld wordt.

Wordt het kunstgras gebruikt onder een speeltoestel, of op een hockey of voetbalveld?

Kunstgras voort sportvelden en speelvelden is gemaakt van vezels met een hoge veerkracht. Dit maakt het geschikt voor zeer intensief gebruik.

Hoe groot is uw tuin? En wat is uw budget?

Prijstechnisch is er een verschil tussen kunstgras van lagere kwaliteit en kunstgras van hele hoge kwaliteit. Het is dus verstandig uw tuin op te meten, zodat u weet hoeveel kunstgras u nodig heeft. Wij van Geerts Groenendaal Hoveniers bieden kunstgras van verschillende prijsklassen aan, maar altijd van hoge kwaliteit. U krijgt zelfs 10 jaar garantie op ons kunstgras, zodat u ervan bent verzekerd dat uw kunstgras van hoge kwaliteit is.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van kunstgras?

Let bij het kiezen van kunstgras op de volgende punten:

De dichtheid van het kunstgras

Kunstgras sprieten worden aan elkaar genaaid op een kunstgrasmat. Hoe dichter de sprieten tegen elkaar aan worden genaaid, hoe natuurlijker het effect. Kunstgras met een grotere dichtheid is vaak wat prijziger in aanschaf, maar ziet er wel erg natuurlijk uit.

De kleur van de kunstgras sprieten

Kunstgras is verkrijgbaar in tientallen verschillende kleuren. Er zijn zelfs oranje en blauwe matten verkrijgbaar. De meeste mensen kiezen echter voor groen kunstgras, maar ook daarin is veel variatie te vinden. Een effen groen gazon klinkt mooi, maar het oogt niet natuurlijk. Daarom zijn er ook variaties verkrijgbaar waarbij kleuren zoals mosgroen gecombineerd worden met beige. Zo is het kunstgras bijna niet van echt gras te onderscheiden.

De hoogte van de kunstgras sprieten

Ook in de hoogte komt veel variatie voor. Goedkoper kunstgras is al verkrijgbaar vanaf 0,5 centimeter hoogte, terwijl luxer kunstgras zelfs 4 centimeter hoog is. Er is ook kunstgras van 2 centimeter hoogte verkrijgbaar. Samen met de matten van 4 centimeter hoogte geeft dit het meest natuurlijke effect.

De kwaliteit van het kunstgras

Wilt u graag kunstgras in uw tuin aanleggen? Dan is het belangrijk voor kunstgras van goede kwaliteit te kiezen. De kwaliteit van kunstgras hangt af van het productieproces. Kunstgras van goede kwaliteit kan jarenlang gebruikt worden en geeft uw tuin een prachtige uitstraling.

Neem een kijkje in onze showtuin

Nieuwsgierig naar de verschillende soorten kunstgras? Of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact met ons op. Vanaf april beschikken wij over een prachtige showtuin waar u verschillende soorten kunstgras kunt bekijken. Wij geven u graag meer informatie, dus maak een afspraak en kom gezellig langs bij onze showtuin. Geerts & Groenendaal heeft al meer dan 10 jaar ervaring met het leggen van kunstgras.

Op de volgende pagina’s vindt u nog meer informatie over kunstgras

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?